Over Bluerail

Wij kennen Rails

Bluerail is een Nederlandse aanbieder van webhosting op de Nederlandse en Belgische markt. Onze specialisatie is de hosting van Ruby on Rails applicaties door middel van virtual hosting, virtual private servers en dedicated servers.

Bluerail is ontstaan vanuit LICO Innovations, een softwarebedrijf dat sinds 2005 sterk leunt op Ruby on Rails. Op dat moment waren er op de Nederlandse markt nog geen hosting aanbieders die zich richtten op Ruby on Rails. Toen Bluerail in 2006 startte was het niet alleen een van de eerste partijen die Ruby on Rails hosting aanbood, maar de enige die volledige ondersteuning kon bieden dankzij de ervaring en affiniteit met dit platform.

De hosting van Ruby on Rails applicaties is in de tussentijd volwassen geworden. De onpraktische FastCGI en Mongrel oplossingen van weleer zijn vervangen door volwassen applicatieservers en processen. De Rails hostingmarkt is echter nog verre van uitontwikkeld. Alternatieve Ruby implementaties zoals JRuby brengen de mogelijkheden van Ruby on Rails naar een nieuw niveau en Bluerail volgt deze ontwikkelingen uiteraard op de voet.

De mensen achter Bluerail zijn zelf actieve Ruby on Rails ontwikkelaars, waardoor zij tot in detailniveau kunnen meedenken met hun klanten en de best passende hosting oplossing kunnen aanbieden. Het Bluerail platform draait op eigen hardware in Nederlandse datacenters en biedt mogelijkheden voor Virtual (shared) hosting en Virtual Private Servers, maar voor veeleisende applicaties kunnen dedicated servers in worden gezet. Uitgebreide SLA’s horen ook tot de mogelijkheden.

Bluerail is een handelsnaam van LICO Innovations, dat sinds 2000 actief is op de hostingmarkt.